Mål och motivation

05.08.2014 17:18
Förändra din livsstil, vanor och ovanor.

Att sätt mål ger bättre resultat. Delmål och huvudmål ska vara realistiska, och du ska själv bestämma vilka de är. De kan vara kopplade till din nya vikt, till exempel jag ska köpa lite nya kläder eller när jag gått ner 5 kg ska jag ge en donation, eller också att jag ska planera in två motionstimmar till varje vecka. Målet kan också vara att minska viktrekylen. Att planera sina inköp i god tid är en bra målsättning som gör att du undviker impulsköp i affären. (70 % av konsumenternas köp är impulshandlingar.)

 

Medvetenhet kring kost och rörelse är nödvändigt för din förändring till en hälsosammare livsstil. Om orsakerna till övervikt kan identifieras är det mycket lättare att planera framtida förändringsbehov. Det är viktigt att du trivs med nya aktiviter för ett långsiktigt resultat. Målet är att bortse från den bantningsstress och kroppsfixering som vi utsätts för. Alla måste inte passa in i kroppsidealen.

Med en positiv inställning kommer du att lyckas. Din hjärna hanterar omedvetet tusentals tankar som påverkar dig. Tala till dig själv på ett positivt sätt "Jag kan!"

 

Medvetna val är en framgångsfaktor. Fruktsallad eller chips? Popcorn eller jordnötter? Trapporna eller hissen?

 

Om du gör som du alltid har gjort får du resultatet du alltid har fått.

Mål och motivation hjälper dig att lyckas.